אודות

 

תחום הקרימינולוגיה רלוונטי כיום יותר מאי פעם לשם הבנת התהליכים החברתיים המתרחשים במאה ה-21, בישראל ובעולם. תופעות כמו אלימות ופחד מפני פשיעה, טרור, עבירות סמים, שחיתות של אנשי ציבור, פשע מאורגן, תנאי הכליאה והמאסר - מהווים חלק אינטגרלי של המציאות בה אנו חיים.

המכון לקרימינולוגיה הינו המוביל בזירה האקדמית בארץ ובוגריו משתלבים במוסדות מוכרים בארץ ובעולם. חברי סגל המכון תופסים מעמד מכובד בפעילות הקרימינולוגית האקדמית הבינלאומית ומרבים למלא תפקידי מפתח בגופים העוסקים במדיניות הטיפול בפשיעה ובענישה וכן במסגרת הוועדות לפיתוח מדיניות ציבורית.

הפעילות המחקרית, התיאורטית והאמפירית, מקבלת ביטוי בתפוקה מרשימה של פרסומים. נערכים מחקרים בתחומים שונים: אלימות בחדרי מיון, שיקום אסירים, אלימות כנגד נשים, שיטור קהילתי, פשעי צווארון לבן, מדיניות כלפי טרור, היסטוריה של אכיפת החוק, סמים, מיפוי אזורי פשיעה וכו'. פעילות מחקרית זאת היא שהופכת את המכון למוקד עשייה אקדמית ומאפשרת לשלב תלמידים בעבודות מחקר. זאת ועוד, האווירה המיוחדת במכון מעניקה כר פורה לעבודות מוסמך ודוקטור של תלמידיו.
במכון נערכים כנסים בנושאים המעסיקים הן את האקדמיה והן את הציבור הרחב, לרוב בהשתתפות אורחים בולטים מחו"ל. כמו כן, למכון תכניות חילופין עם מוסדות אקדמיים באירופה ובארה"ב. 

לצד העמקה בתחומי המקצוע המסורתיים פותחו תחומים חדשים, שהכתיבה המציאות המשתנה בישראל והתפתחות הידע הקרימינולוגי בעולם (דפוסים חדשים של אלימות וקורבנות; טרור; פשע מאורגן; פשיעה והגירה; שיטור קהילתי וכו'), ובין היתר, ייחודו של המכון הוא היצע של מגוון תחומי לימוד אלה.

 

במכון לקרימינולוגיה באוניברסיטה העברית ניתן ללמוד במגוון מסלולים אקדמיים: